илюстрация: pixabay.comИспания ще дари 20 милиона евро на новосъздадения фонд, с

...
илюстрация: pixabay.comИспания ще дари 20 милиона евро на новосъздадения фонд, с
Коментари Харесай

Испания ще затвори последната си въглищна електроцентрала до 2025 година

илюстрация: pixabay.com

Испания ще подари 20 милиона евро на новосъздадения фонд, с който ще се компенсират страните при загуби и вреди, породени от изменението на климата. Това разгласи министър председателят Педро Санчес по време на срещата на върха за климата в Дубай.

20-те милиона са допълнение към петте милиона, които към този момент са обещани на последната среща на върха в Ню Йорк за мрежата " Сантяго ", която дава техническа помощ при загуби и вреди на най-засегнатите страни и към двата милиона евро за плана " Амазония вечно ", чиято цел е да работи за опазването на горите и климата и да усъвършенства качеството на живот на хората, предлагайки стопански други възможности. " Колективният прогрес демонстрира, че към момента имаме късмет да спасим планетата, само че би трябвало да увеличим упоритостта и уговорката си ", сподели Педро Санчес в речта си на срещата на върха, пред към 140 водачи от целия свят, предава БНР. 

Той акцентира трите съществени цели, които счита за " основни " за поддържане на така наречен " граница на сигурността " при нарастването на температурата. Те са утрояване на потенциала за произвеждане на възобновима сила до 2030 година, удвояване на енергийната успеваемост и " преустановяване на производството и потреблението на изкопаеми горива за сила ".

Това са и задачите, с които Европейският съюз влиза в договарянията и Испания ще защитава  като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Санчес посочи и приносът на Испания, която е повишила уговорките си в новия проект за климата: да понижи излъчванията с до 56% до 2030 година и да усили производството на електрическа енергия от възобновими източници до 81%, в допълнение към затварянето на последната въглищна електроцентрала в страната до 2025 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР